Vacancy at STOP AIDS NOW!

October 6, 2016

STOP AIDS NOW! is looking for an M&E officer in our office in the Netherlands (vacancy in Dutch)

STOP AIDS NOW! zoekt een nieuwe collega

Werk mee aan een wereld zonder aids én help soa’s bestrijden. Met een baan bij Aids Fonds - STOP AIDS NOW! - Soa Aids Nederland komen je talenten en je betrokkenheid samen.  Op ons kantoor in Amsterdam werken ruim 130 zeer gedreven mensen.

Het team HIV & Ontwikkelingssamenwerking (H&O)

Het team HIV & Ontwikkelingssamenwerking (H&O),  bestaande uit projectmanagers en een business developer, werken samen aan innovatieve, multi- disciplinaire en effectieve programma’s en modellen die een wereld zonder aids een stap dichterbij brengen. We doen dit samen met overheden, civil society-organisaties, netwerken van mensen met hiv en onderzoeksinstituten. Binnen onze programma’s en modellen focussen we op eerder testen op hiv, minder nieuwe hiv infecties, versterken van het  maatschappelijk middenveld en meer financiering voor de aidsbestrijding. H&O  focust zich in drie programma’s vooral op jonge vrouwen, jongeren en kinderen in de hiv hot spots in vooral Sub-Sahara Afrika.

Wij zijn op zoek naar tijdelijke versterking van het team - voor in ieder geval 6 maanden -

Medewerker Monitoring en Evaluatie / Contract Naleving

(28 - 32 uur per week)

Taken & verantwoordelijkheden

 • Je ondersteunt het team bij het opstellen van kwaliteitsindicatoren en bij het monitoren en evalueren, als ook contract naleving van uit te voeren activiteiten door lokale partners binnen drie grote innovatieve programma’s. Deze worden gefinancierd door de Nederlandse overheid, door de Amerikaanse overheid en door een Amerikaanse stichting. Deze programma’s richten zich op sociaal ondernemerschap om hiv te voorkomen, kinderen met hiv in zorg te brengen en opkomen voor de rechten van jongeren
 • Je bent spil tussen projectmanagers en project-controllers in deze drie programma’s
 • Je ondersteunt lokale partners om de juiste data te verzamelen, inclusief het(door)ontwikkelen en/of gebruiken van de juiste tools om deze aan te leveren voor de drie programma’s
 • Je identificeert samen met de project managers ontwikkelpunten voor de monitoring en evaluatie capaciteit van de lokale partners
 • Je verbindt, ontwikkelt en deelt kennis op monitoring en evaluatie en contract naleving zowel intern als extern. Zo draag je bij aan het vergroten van inzicht in de effecten van onze programma’s, de specifieke expertise en ervaring van het team en van de organisatie op contract naleving van programma’s gefinancierd door de Amerikaanse overheid en Amerikaanse private financiers   
 • Je werkt mee aan de terugkoppeling van de bevindingen en ontwikkelingen en faciliteert de presentatie daarvan naar binnen en buiten

Je salaris ligt tussen de € 2.959 en € 4.568 bruto per maand (bij 36 uur). De aanstelling is tijdelijk voor een periode van in ieder geval 6 maanden.

Opleiding & talenten

 • Academische opleiding
 • (Internationale) ervaring en of aantoonbare affiniteit met het thema hiv en/of SRGR
 • Aantoonbare ervaring met monitoring en evaluatie en contract naleving van grote programma’s in een complexe internationale omgeving (pre – is ervaring met programma’s gefinancierd door de Amerikaanse overheid)
 • Beleidsmatig kunnen denken, schrijven en presenteren in het Nederlands en het Engels (en bij voorkeur ook kennis van Portugese taal)
 • Bereid om regelmatig te reizen naar de projectlanden

Krijg je energie van het opstellen van kwaliteitsindicatoren, het monitoren en evalueren als ook contract naleving, leren faciliteren en werken met lokale organisaties in een dynamische omgeving? Kom dan ons team versterken!

Betrokkenheid

Werken bij Aids Fonds - STOP AIDS NOW! – Soa Aids Nederland betekent samen met andere professionals je talenten inzetten voor een mooi doel. Wij zijn een laagdrempelige organisatie met een open en gezellige sfeer, waar de verschillende afdelingen erg betrokken zijn bij elkaars projecten.

Aids Fonds - STOP AIDS NOW! - Soa Aids Nederland streeft naar een divers personeelsbestand met een evenwichtige vertegenwoordiging van mannen en vrouwen, leeftijden, geaardheid en etnische achtergrond. Bij gelijke geschiktheid van sollicitanten krijgt een kandidaat met hiv de voorkeur.

Meer informatie?

Neem contact op met Yvette Fleming (yfleming@stopaidsnow.nl) programmamanager H&O op 020- 5287828) of kijk op de website www.stopaidsnow.org Het mailadres alleen voor informatievragen gebruiken. Wil je solliciteren; gebruik onderstaande link!

Meteen solliciteren?

Sollicitaties worden alleen in behandeling genomen via het sturen van je sollicitatie naar de website:

https://soa-aids-nederland.onlinevacatures.nl/nl/Vacature/Solliciteren/69371

Stuur Yvette Fleming, programmamanager HIV & Ontwikkelingssamenwerking je motivatie en je CV. Laat ons voor woensdag 26 oktober 2016 weten waarom jij de persoon  bent die we zoeken.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken worden gepland op maandag 31 oktober.